lauantai 23. toukokuuta 2015

Jauhoton herkkupizza!


Ainainen ongelma: mitä tänään syötäisiin.

Jostakin mieleni sopukoista sitten lopulta päätin, että tehdäänpäs pizzaa. Ja sitä jauhotonta.
Oikeastaan tämä pizza oli kokeilu, jota en ollut aiemmin tehnyt kuin ajatuksissani.
Tätä pohjaa olen kyllä tehnyt, ja siitä löytyy postauskin, ohjeen kera, jonkin ajan takaa. Pohjana on siis kukkakaali-juusto-kananmuna-seos, joka on maustettu runsaalla valkosipulilla (koska se vaan on niin hyvää!) ja suolalla. Esipaistoin pohjaa noin 15minuuttia ja sen jälkeen iskin täytteet pintaan. Tomaattiseoksen teen aina itse enkä käytä valmiita seoksia. Tähän laitoin purkin tomaattipyreetä, ketsuppia, suolaa, intiaanisokeria, yrttejä, mustapippuria ja valkosipulia (vielä vähän lisää).
Täytteenä tonnikalaa, herkkusieniä, oliiveja, kirsikkatomaattia, ananasta ja juustoraastetta. Ja pikkuisen vielä yrttiseosta ripottelin juuston päälle. Sitten vain pizza uuniin, ja pidin sitä siellä niin kauan kunnes juusto sai väriä. Ehkäpä 10-15minuuttia. 
Olen huono antamaan tarkkoja reseptejä, määriä ja aikoja, kun aika usein teen mututuntumalla asioita.




2 kommenttia:

  1. Kylläpäs kuulostaa hyvältä! Tää pohja pääsee kyllä testiin :)

    VastaaPoista
  2. Näyttä hyvältä! Mä olen myös kokeillut kukkakaali pohjaa ja toimi minusta kivasti!

    VastaaPoista