perjantai 28. elokuuta 2015

Pöydän antimia - lasten syntymäpäivillä



Viikko sitten juhlittiin lastemme yhteissyntymäpäiviä. Heillä on niin lähekkäin syntymäpäivät, joten päätettiin viettää niitä yhtäaikaa. Ei tarvitse sitten sukulaistenkaan tulla moneen otteeseen juhlimaan, varsinkin kun (juuri) kukaan heistä ei oikeastaan edes pahemmin juhlimisista välitä.


 Jostakin syystä pääni löi tyhjää teeman suhteen. Koristeita ja kakkua mietin ja pohdin vaikka miten pitkään, enkä oikein päässyt itseni kanssa yhteisymmärrykseen. Mutta jotakin halusin kuitenkin tehdä, eikä lapsellakaan oikein ollut ideoita, niin päädyin lentsikoihin. Tein kaavan ja leikkasin sen avulla skräppipaperista pari lentokonetta. Lisäksi pilvinauha, kukkaköynnös, perhosia ja pellavaviiri.

Pöydät koristelin perhoskuvioilla, jotka leikkasin sinisestä ja vaaleanpunaisesta tulostuspaperista vipulävistimellä. Olohuoneen kahvipöytään laitoin lisäksi vielä rusettinauhan.

Tarjoiluna mm. 
* Suklainen piirakka, jossa täytteenä kookoskermaa ja kaakaota, pohjana taateleita, kookosöljyä, manteleita ja kaakaota.


* Vihreät muffinit: Taikinassa pinaattia ja banaania, kuorrutteessa avokadoa ja kermaa.
Koristeena kuivattuja syreeninkukkia.

 * Kummitädin leipomia mokkapaloja, mustikkavalkosuklaa-juustokakkua ja poppareita.

 * Cocktailtikkuja, kotitekoista leipää ja lehtitaikinasta tehtyjä suolapaloja, joissa täytteenä paistettua pekonia, suippopaprikaa, yrttituorejuustoa ja juustoraastetta.

 * Kakkuna omalla reseptillä "väännetty" lentsikkakakku. Ulkonäkö jäi kyllä hieman pliisuksi mutta maku oli hyvä. Täytteenä omatekoinen omenahillo, kermavaahto ja itsekeitetty tumma kinuski. Tummaa ja vaaleaa kakkupohjaa. Kuorrutteena vaahtokarkkikuorrute, koristeet värjäsin kaakaojauheella.


* Ja lopuksi juhlien vakkari - äidin tekemä voileipäkakku.
Täytteenä tuorejuustoa, sulatejuustoa, lohta ja kananmunaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti