maanantai 19. syyskuuta 2016

Omenainen herkku!


Nyt niitä saa, omenoita siis.
Jokainen omenapuu on pullollaan hedelmää, ja ihmiset taitavat olla hieman hämmentyneitä mitä tehdä sillä kaikella omenamäärällä. Toiset tekee mehua, toiset hilloa. Toiset jakaa omansa muille.
Me saimme osamme sukulaisten omenista ja päätin tehdä niistä hilloa. Huomenna täytyy kokeilla saamaani omenahilloreseptiä, jossa omenat käytetään keittämisen sijaan uunissa.


Juustokakkujen ystävänä kokeilin tällaista omenaista kakkua tällä kertaa. Täytteeseen laitoin limeä ja jätin perinteisen valkosuklaan kokonaan pois. Ja kun suklaan jättää pois, täytyy makeutta lisätä jollakin muulla tavalla. Tähän kakkuun makeuden antajana toimi muscovadosiirappi ja vaniljasokeri. Vaniljan kanssa koen nykyään sen ongelman, että vaniljaa on vaikea saada maistumaan kunnolla. Vaikka sitä lisäisi miten paljon ei sen maku maistu riittävästi. Saa siis vinkata hyvää korviketta perinteiselle vaniljasokerille!



Pohja 

n. 200 g digestivekeksejä
50 g sulaa voita
ripaus merisuolaa
1-2 tl kanelia

Täyte

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
200 g Philadelphia-tuorejuustoa, maustamatonta
2 rkl muscovadosiirappia
1 rkl vaniljasokeria
1 limen mehu
2 liivatelehteä

Päällinen - omenasose

Keitä omenat hilloksi, soseuta ja mausta halutessasi sokerilla ja kanelilla.
Omenasoseen voi laittaa kakun päälle sellaisenaankin mutta halusin itse kokeilla suurrustaa sitä perunajauholla. Tein vedestä ja perunajauhosta (2 rkl) seoksen ja lisäsin sen ohuena nauhana kuumaan omenasoseeseen ja annoin soseen kiehahtaa. 
Sose kannattaa tehdä viimeiseksi ja lisätä se sitten heti täytteen päälle. Itse laitoin kakun jäähtymään pakkaseen tunniksi ja siirsin sen sitten jääkaappiin oleentumaan seuraavaan päivään.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti