torstai 26. huhtikuuta 2018

Bourbonia ja poppareita!


Jokainen päivä ansaitsee kakun! Juhlista vappua tällä helpolla ja herkullisella kakulla, tortulla, piiraalla, miten ikinä sitä haluatkaan kutsua. Tämän voi tehdä ja nauttia vaikka samana päivänä, tai antaa hyytyä ja oleentua seuraavaan päivään kuten minä tein. Kyseessä on siis juustokakku. Kiitos Dr.Oetkerille tuotenäytteistä, ne nimittäin ovat pääosassa tässä kakussa.

Pohjana on tummaa suklaata ja mysliä. Ei ihan perusmysliä kuitenkaan vaan uutuustuotetta, jossa yhdistyy täysjyväkauramysli ja popcornit! Yhdistelmä antaa kivaa suutuntumaa ja vivahteita makumaailmaan. Täytteessä on tuorejuustoa, kermaa, vaniljatahnaa ja loraus sitruunasiirappia, johon liotin liivatelehdet.


Vaniljainen suklaapopparikakku

Pohja

4 dl Vitalis Crunchy POP -mysliä
100 g tummaa suklaata sulatettuna

Täyte

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
200 g Philadelphia-tuorejuustoa (maustamaton)
2 liivatelehteä (voi jättää poiskin) + loraus sitruunasiirappia
2 rkl sokeria

Koristelussa käytin Dr. Oetkerin siroteltavia koristeita, esim. pinkkejä, valkoisia ja sinisiä helmiä ja pakkaskuivattua vadelmarouhetta sekä popparimysliä jota pohjassakin on.

Kakusta tuli suloinen! Sokerihelmet tuovat vappumaista iloisuutta kakkuun. En yleensä ole niin kovin suuri sinisen väriaineen ystävä vaikka pieninä annoksina se kieltämättä näyttääkin hyvältä. Olen etsinyt luonnollista sinistä väriä tuovaa raaka-ainetta, mutta vielä en sellaista ole löytänyt. Punakaalilla ja soodalla saa kyllä turkoosiin vivahtavaa sinistä väriä mutta en ole saanut sitä pitämään sävyään sekoitettaessa se johonkin toiseen raaka-aineeseen, esim. taikinaan tai kermaan. Instagramissa näyttää olevan IN kaikki siniset ja 'unicorn'-sävyiset ruoat. Niissä sinisen värin tuo blue spirulina tai blue majik. Kumpikin kiinnostaa kovasti mutta kumpaakaan en ole kotimaan markkinoilta löytänyt. Saa vinkata jos tiedät paikan! 

 Vaniljatahna sisältää bourbon-vaniljaa ja se antaa aidon vaniljan maun täytteeseen. Tuote oli tutustumisarvoinen, koska nyt sain viimein kunnolla vaniljan maistumaan. Olen kokenut haasteelliseksi saada vanilja maistumaan, vaniljasokeria on saanut tuupata vaikka koko purkin saamatta silti aikaan vaniljan makua. Tai sitten makunystyräni vain ovat turtuneet. Oli miten oli mutta nyt ainakin maistuu!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti